<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Kompasset i hjertet

Foredrag med Alex og Ida fra Uten Fast Bopel

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Foredraget «Kompasset i hjertet» handler om å ha mot til å finne sin egen vei i mylderet av muligheter og påvirkning og er bygget på Alex og Idas opplevelse av å bryte med A4-livet og alt som samfunnet forventet av dem.

Hadde alt - hatet det

Ida og Alex kan best karakteriseres som vagabonder, eller landstrykere. De hadde trygge jobber som designere, vant designpriser, hadde stort sosialt nettverk, fin leilighet, hage, hytte, stasjonsvogn og katter. De hadde alt, alt de fleste drømmer om. Og de hatet det.

Veldig lang historie kort så forsto de plutselig at de hadde laget et liv de ikke ønsket seg og gjorde det alle andre gjorde, men man blir ikke lykkelig av «det perfekte liv» dersom man egentlig ønsker seg noe helt annet.
De rev seg løs og solgte nesten alt de eide og sa opp jobbene for å leve friere, enklere og mer i øyeblikket. Og nå, 2,5 år seinere, er de lykkeligere enn noensinne.

Finn din egen vei

Foredraget handler naturligvis ikke om å inspirere folk til å leve uten jobb og uten fast bopel, men det handler om å ha mot til å følge kompasset i hjertet. «Vi tror på ingen måte at vårt liv er løsningen for alle, men vi tror at veldig mange mennesker ville vært lykkeligere dersom de turte å finne sin egen vei», sier Alex og Ida.

Et annet viktig poeng for dem, både i livet deres og i foredraget, er at de ønsker å inspirere folk til å senke forbruket og levestandarden ganske mange hakk. I den vestlige verden har vi fått noen helt ville forventninger til levestandard som slett ikke er bra for planeten. Er alle de materielle verdiene så viktige som vi tror, eller kan vi være like lykkelige med færre ting og mindre penger?

Alex og Ida har gjort seg mange tanker om livet som de håper å kunne dele med andre.

Kjøp billett til foredraget

Pris: 250,-