<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Fløtingsmuseet

Fløtingsanlegget på Fetsund er fredet som et nasjonalt industrielt kulturminne og er, så langt vi vet , det eneste bevarte av denne type og størrelsesorden i verden.

  • Isnes_ved_brygga (Foto/Photo)
    1/1
    MB Isnæs ved brygga på fløtingsanlegget. Fetsund lenser

En viktig arbeidsplass

Tømmerfløting var en grunnleggende virksomhet for trelastindustrien som skulle bli en av Norges første bærende industrier. Strategisk beliggende rett nord for Øyeren ble Fetsund lenser en arbeidsplass av stor betydning for regionen.

Glomma er Norges største elv og nedslagsområdet utgjør 1/8 av Norges areal, hvorav mye er skogsområder. Her var det nok tømmer å hogge.Historisk foto av personer som sorterer tømmerstokker ute på elva. (Foto/Photo)

-Opp om morran, ut i elva!

Tenk deg, en gang ville mange mannfolk og unggutter i Fetsund og omegn jobbe som tømmerfløtere. Noen få var heldige. Hele dagen var de ute på elva, dro tømmer med fløterhakan og geleidet det med strømmen nedover elva. Der ventet sortering til ulike sagbruk og tømmerbedrifter.

På Fetsund lenser får du et innblikk i Norges omfattende og spennende tømmerfløtingshistorie. Mer enn 800 mann arbeidet på det meste med tømmerfløting fra Bingen litt nordover i Glomma til sydenden av Øyeren.

Kom hit, og du kan "gå på vannet" på flåtegangene i elva og se på fløtingsanlegget. Utforsk historien i utstillingene våre, og se båter og verksteder. Her får du et innblikk i Norges spennende og omfangsrike tømmerfløtingshistorie.