Hopp til hovedinnhold

Willibald Storn: Naken hud ser - deg

I en alder av 82 år debuterer kunstnerikon Willibald Storn med fotoutstilling over to etasjer!

  • Willibald Storn
    Willibald Storn

Det var arbeidet med Nobels Fredsprisdiplom 2016-2018 som resulterte i den fornyede interessen i foto, og utstillingen er todelt: I "Naken hud ser - deg" har han malt og kledd opp modellene sine, med søppel, blomster, jakker av knust glass og tekst i lebestift. Bildene er et resultat av dialogen med modellene, og hver sesjon har tatt lang tid før de har kommet fram til riktig uttrykk. 

«Jeg gidder ikke lage noe dritt. Det er jeg for gammel til!» Willibald Storn

Han viser også to suiter til minne om utrydningstruede norske markblomster: Frettesuiten og Kvalnessuiten. På Frette og Kvalnes har Storn i en årrekke plukket blomster på engene, og sett hvordan antall og arter minker i takt med økende jordbruk og forurensning. Bildene, som kan fremstå som enkle og vakre stilleben er i sannhet nekrologer til norsk natur.

Willibald Storn er født i Østerrike og kom til Norge i 1956. Han var med å starte kunstnergruppen Gras på slutten av 1960-tallet og er kjent for fargesterke og fabulerende malerier, med dekonstruerte motiver og mye, ofte politisk, tekst. Han brukte tidlig søppel i kunsten og har alltid vært en kritisk stemme mot forbruker- og forsøplingssamfunnet. Denne stemmen har på ingen måte stilnet og Storns kunst har kanskje aldri vært mer aktuell.

Se bilder fra vernissasjen lørdag 13. oktober: