Hopp til hovedinnhold

Tuva Synnevåg: Tidevann

Med kulepenn har Tuva Synnevåg skapt en magisk samling tegninger som sammen utgjør boken "Tidevann". Men bildene er større enn boka og vi inviterer til salgsutstilling av trykk i de store formatene tegningene var unnfanget i. Tidevann kommer på Jippi forlag i september, i mellomtiden kan bildene kun oppleves hos oss.

Tuva Synnevåg er animatør, scenograf og designer. Ideen bak "Tidevann" begynte da hovedpersonen tok form for 10 år siden, og de siste 3 årene har Tuva tegnet nesten hver ettermiddag med kulepenn på papir for å forme historien og verdenen som oppsto underveis. 

  • 1/1

"Jeg bruker kulepenn av to grunner," sier Tuva Synnevåg. "For det første så gir den meg dét jeg vil ha: en myk og variert linje omtrent som blyant. Med kulepenn har man en trykkømfintlighet som gir alle valører mellom lyst og mørkt. I motsetning til blyant så kan den ikke gnis ut, og det gjør den atskillig enklere å jobbe med for meg. 

For det andre så har jeg veldig sans for at kulepennen er billig og lett tilgjengelig for enhver. De aller fleste har en kulepenn i huset. Det er ingenting mystisk og utilgjengelig med en kulepenn, det er bare å ta pennen fatt og begynne å skape!"

  • 1/1

Flere av tegningene til boken er laget i store format - A1 og A2. På utstillingen i Avistegnernes hus vil vi ha salg av signerte og nummererte gicleetrykk av tegningene i de store formatene, trykket på Hahnemühle William Turner arkivpapir.

  • 1/1

Tuva debuterte i Jippi Comics med tegneserien "Trygg som melk" i bladet "Forresten", og fikk sølv i Grafills Visuelt Konkurranse. Hun har Bachelor i animasjon fra høyskulen i Volda, med spesialisering innen tegnefilm og eksamensfilmen Sáiva fikk 6 priser i inn-og utland.

Tuva er akkurat ferdig som Animasjonsupervisor på den norske avdelingen for langfilmen "Apestjernen" som har premiere høsten 2020, og har vært animatør på bl.a Margareth Olins "Barndom", Tommy Gulliksens "Når knoklene blir til gelé" og Kajsa Næss´ “It Was Mine” og “Du velger selv”, som mottok bl.a regjeringens menneskerettighetspris. Hun var også scenograf og figurmaker på bl.a Katta Figurteaters oppsetning av "Petra og ulven"​.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1