Hopp til hovedinnhold

Hverdagsrealisme og kruttsterk kaffe

Stor salgsutstilling med Dunce og Intet nytt fra hjemmefronten!

  • T.v.: Jens K Styve. T.h.: Therese G. Eide

Jens K Styve og Therese G Eide tegner med kjærlighet og ærlighet om foreldrerollen. Begge tegner selvbiografisk, og det er virkelig lett å kjenne seg igjen i karakterenes skavanker, men over alt er det kjærligheten til egne barn som skaper varmen i seriene.

Vernissage

Lørdag 4. mai kl 12 - velkommen! Både Jens og Therese vil være tilstede!

Jens K Styve begynte karrieren som illustratør, grafisk designer og forfatter, og var med på å starte Jippi forlag i Oslo. Så flyttet han til Tromsø og begynte å tegne for alvor. I Dunce reflekteres det rundt papparollen samt hverdagslige situasjoner for både far og sønn. 2016 vant Dunce Dagbladets tegneseriekonkurranse, og i 2017 Pondusprisen. I dag trykkes serien i Bergens Tidende, Adresseavisa, Fevennen, Aftenbladet og Dagbladet, samt i Pondus, Lunch og Radio Gaga. 

Intet nytt fra hjemmefronten vekket publikums iver lenge før den ble publisert. Therese G Eide tegnet tidligere serien Viktoria i Tommy & Tigern, men etter å ha fått tre barn på to år (joda, ett tvillingpar) drev mammatilværelsen henne til å dokumentere livets nye utfordringer på egen bloggside og instagram. Da Avistegnernes hus oppdaget serien høsten 2017 tok vi sporenstreks kontakt, og vips ble vi det første galleriet som solgte Eides sjarmerende originaltegninger. Ikke lenge etter signerte hun med Egmont, og kom på trykk i Dagbladet. Serien som Empirix kaller «en av landets fineste stripeserier» trykkes nå i Dagbladet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Fædrelandsvennen, samt Lunch og Radio Gaga. I mai kommer boka «Feltnotater fra småbarnslivet». Det er bare begynnelsen.

Åpningstider:

Torsdager: 12-18
Fredag-søndag: 12-16