Hopp til hovedinnhold

Marvin Halleraker // Subtil satire

Marvin Halleraker er en av de mest bejublede avistegnerne i Norden. Ukentlig beriker han nyhetsbildet som fast ansatt i Aftenposten. Han er også en kunstner og musiker som behersker flere stilarter, og i 2021 vant han Telenors kulturpris. Velkommen til storstilt utstilling med satiretegninger og portretter.

  • 1/1

Halleraker var ansatt i Bergens Tidende i nesten 30 år, og har også tegnet for Vårt Land og Morgenbladet. Men siden 2018 har han vært fast tilknyttet Aftenposten. Marvin Halleraker har også skrevet og illustrert et stort antall bøker, og gitt ut musikk. 

I 2018 kom boken Marvin Halleraker. Satiriker med helvetesangst – en samtale med Alf van der Hagen om livet som tegner og oppveksten som emissærbarn. I 2019 vant han «Årets avistegning» for sitt slående portrett av Per Sandberg. Denne karikaturen er innkjøpt av Stortingets kunstutvalg.


 Vi ønsker med denne utstillingen å vise bredden i Hallerakers kunstunivers. Gildet blir selvsagt en salgsutstilling, så det blir muligheter til å sikre seg et trykk eller en original. Utfordringen blir rett og slett at det ikke er vegger nok til å dekke Hallerakers mange fantastiske gullkorn.

  • 1/2
  • 2/2
  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1