Hopp til hovedinnhold

en pandemiutstilling på Avistegnernes hus

Krisetegning!

Hvordan takler vi 2020? Er vi sammen i krisen eller på hver vår planet? Er det mulig å le av Covid 19 eller sitter vi i skrekk under hvert vårt teppe? Norske avistegnere og tegneserieskapere gikk umiddelbart rett til kjernen av virussituasjon og smittevernstiltak og har det siste halvåret tegnet seg gjennom pandemiproblematikk. Vi stiller ut noe av det beste krisen har produsert så langt - i tillegg til diverse elementer, workshops og foredrag.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet.

Velkommen til vernissage lørdag 10.oktober kl. 12
Vi har åpent til kl. 16 og oppfordrer til å benytte hele åpningstiden. Velkommen til en trygg og smittefri åpning! Les mer på https://mia.no/smittevern

  • Matteo Borsa ved Frogn VGS

Hva med kidsa?

Som et hovedelement i utstillingen har vi invitert ungdom til å bidra: hva tenker de om situasjonen nå og da - og hvordan kan de tegne seg ut av en krisesituasjon? Tegneserieskaper Bjørn Ousland har hatt foredrag på skoler i Drøbak der han har inspirert elevene til å tegne sine egne refleksjoner. Et utvalg av disse vil stilles ut i 2.etage. 

Munnbind som ytring

Fotokunstner Katharina Barbosa benyttet sin bakgrunn som kostymør til å produsere munnbind, og oppdaget raskt hvor effektiv kommunikasjonsflate disse er - man har jo en banner midt i ansiktet. Spesielt for Avistegnernes hus har hun sogar produsert en liten kolleksjon med Fredrik Stabel motiv som vil være til salgs!

Barbosa vil holde munnbindkurs for Frogn Frivillighetssentrals Kvinnegruppe 6.oktober (fullt) og i Avistegnernes hus søndag 8.november. Kun 10 plasser - påmelding til avistegnernes.hus@mia.no

Myke streker

I tillegg til avistegnere og tegneserieskapere har vi inkludert kunstnere som benyttet andre utløp for situasjonene og følelsene pandemien utløste. Åsa Weiland er sykepleier og kunstner, og gjennom nål og tråd fikk hun utløp for sine frustrasjoner i en tøff tid. Vi viser et utvalg av hennes broderier, der flere er til salgs. 

  • Morten Mørland fra The Times

En verdensdekkende pandemi

Søndag 25.oktober kl 15-16 vil Arifur Rahman, tidligere fribytegner og redaktør av den prisvinnende internasjonale nettsiden toonsmag.com, holde et foredrag om hvordan internasjonale avistegnere har respondert på Covid 19. Begrenset adgang - sikre deg plass ved epost til avistegnernes.hus@mia.no

Støttebuttons!

Vi har produsert buttons som vil selges i galleriet, til inntekt for Quintano Volunteers/Team Humanity (Vipps 24800). Her går alle midler uavkortet til Team Humanity, en organisasjon som fortløpende jobber med direkte bistand til flyktningene i den nye Morialeiren. Slik hjelper vi dem der de er.

Museum24:Portal - 2024.03.00
Grunnstilsett-versjon: 1