Hopp til hovedinnhold

Kjersti Synneva Moen // God kaffe & fred på jord

Avistegnernes hus er stadig på utkikk etter nye tegnere som utmerker seg. En som lenge har vært på vår radar er Kjersti Synneva Moen, og vi gleder oss til å ønske velkommen inn i en morsom og uhøytidelig feiring av livets mange fasetter – en salgsutstilling med originalarbeider, trykk, plakater, brosjyrer, bøker, buttons – og en helt egen og høytidelig avstemming over hvilken twist som er best.

Åpner lørdag 11. mars kl 11 ved Ragnhild Brochmann

 • Avfotografert akvarelltegning av to jenter med lukkede øyne. En av dem har en snakkeboble der det står: "Alt jeg vil ha er GOD KAFFE & FRED PÅ JORD er nå det så mye å be om"
  Kjersti Synneva Moen: God kaffe & fred på jord. Gicleetrykk i opplag på 20.

Å leve i nuet

Kjersti (1995) er illustratør og tegneserieskaper fra Selbu i Trøndelag, som har en helt egen evne til å formidle livet akkurat slik hun ser det. De store og de små ting. Fra meningen med livet til tanker om twist.

Da vi tok kontakt med henne i fjor for å invitere henne til å stille ut, visste vi ikke enda at hun også debuterer med tegnet bok på Aschehoug i april. «Lev i det føkkings nuet, da» handler om Amalie som flytter på hybel med sin beste venninne for å studere kunst og endelig begynne et nytt og voksent liv. Kanskje.

 • Tegning av en Kulturtante, med beskrivende piler til alt som kjennetegner henne: praktisk klipp, spreke briller, artig sjal osv osv
  Kjersti Synneva Moen: Bygg din egen kulturtante, gicléetrykk i opplag på 20.

Kjersti tegner hovedsakelig med tusj, blyant, penn og akvarell, ofte i notatbøker der hun fyller side på side med hverdagsobservasjoner og tanker. Disse notatbøkene går også igjen i boken om Amalie, og vi vil stille ut flere av Kjerstis egne til gjennomsyn. Streken kan være røff, leken og uhøytidelig, men også ærlig og poetisk. Selv om hun ikke er satiretegner, er observasjonene fylt med humor og satire – og en stor dose av det vi antar er Kjersti selv.

 • Tegning av jente som pusser tennene. Over står skriften: "Her står jeg og polerer en del av kraniet mitt"
  1/2
  Kjersti Synneva Moen: Polerer kraniet, gicléetrykk i opplag på 20.
 • Tegning av jente som sitter på gulvet. Over står teksten: "Jeg søler veldig mye, men det betyr også at jeg har veldig rene gulv"
  2/2
  Kjersti Synneva Moen: Rene gulv, gicléetrykk i opplag på 20
 • Tegning av en stor gruppe mennesker i alle aldre som viser et godt og varmt fellesskap.
  1/1
  Kjersti Synneva Moen, Tilhørighet
Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1