Hopp til hovedinnhold

Kjersti Synneva Moen // God kaffe & fred på jord

Avistegnernes hus er stadig på utkikk etter nye tegnere som utmerker seg. En som lenge har vært på vår radar er Kjersti Synneva Moen, og vi gleder oss til å ønske velkommen inn i en morsom og uhøytidelig feiring av livets mange fasetter – en salgsutstilling med originalarbeider, trykk, plakater, brosjyrer, bøker, buttons – og en helt egen og høytidelig avstemming over hvilken twist som er best.

Åpner lørdag 11. mars kl 11 ved Ragnhild Brochmann

Å leve i nuet

Kjersti (1995) er illustratør og tegneserieskaper fra Selbu i Trøndelag, som har en helt egen evne til å formidle livet akkurat slik hun ser det. De store og de små ting. Fra meningen med livet til tanker om twist.

Da vi tok kontakt med henne i fjor for å invitere henne til å stille ut, visste vi ikke enda at hun også debuterer med tegnet bok på Aschehoug i april. «Lev i det føkkings nuet, da» handler om Amalie som flytter på hybel med sin beste venninne for å studere kunst og endelig begynne et nytt og voksent liv. Kanskje.

Kjersti tegner hovedsakelig med tusj, blyant, penn og akvarell, ofte i notatbøker der hun fyller side på side med hverdagsobservasjoner og tanker. Disse notatbøkene går også igjen i boken om Amalie, og vi vil stille ut flere av Kjerstis egne til gjennomsyn. Streken kan være røff, leken og uhøytidelig, men også ærlig og poetisk. Selv om hun ikke er satiretegner, er observasjonene fylt med humor og satire – og en stor dose av det vi antar er Kjersti selv.

  • 1/2
  • 2/2
  • 1/1
    Kjersti Synneva Moen, Tilhørighet