Hopp til hovedinnhold

Gender Equality finissage & debatt

Kurator og avistegner Arifur Rahman forteller om prosessen rundt utstillingen Gender Equality and Equal Rights, som mottok 2000 bidrag fra 71 land og har fått stor oppmerksomhet i Avistegnernes hus.

Vi inviterer også et debattpanel til å snakke om ytringsfrihet og likestilling i Norge og resten av verden. Dette er en del av Ytringsfrihetens uke i Drøbak 1-8 mars.

2. plass fra utstillingen: Shahrokh Heidari fra Iran

  • 1/1

Arifur Rahman fra Bangladesh er den første forfulgte avistegneren som fikk opphold i Drøbak under ICORNS Friby program. Han er nå norsk statsborger og har jobbet som avistegner og illustratør, bl.a med Født Fri. 

Utstillingen Gender Equality & Equal Rights fikk stor oppmerksomhet og mange bidrag. Flere av tegnerne som har sendt inn arbeider har ingen mulighet til å få vist slike tegninger i sine egne land. Hvordan angriper tegnere i forskjellige land temaet likestilling - og hvor frie er de til å ytre sine meninger? Utstillingen er støttet av Fritt Ord og skal vandre videre rundt om i landet, samt bl.a til Romania, Slovakia og Bangladesh.

Vi inviterer et debattpanel om likestilling og like rettigheter. Ordstyrer er Audun Edwardsen, som fikk Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid i fylkesnemda for barnevern og sosiale saker.

I panelet:

  • Arifur Rahman, avistegner fra Bangladesh
  • Nadia Hossaini, filmskaper fra Afghanistan
  • Elisabeth Frøberg, billedkunstner fra Norge og initiativtager til Ytringsfrihetens uke i Drøbak.

Dette er et arrangement i Ytringsfrihetens uke 1-8 mars i Drøbak, og nok en grunn å komme til #søndagsbyen :)