Hopp til hovedinnhold

Fribytegnernes julehilsener 2023

ILLUSTRERTE JULEKORT er en plattform for formidling av ny norsk illustrasjonskunst, hvor utøvere av faget inviteres til å tolke julen fritt. Prosjektet drives av Egon Låstad og Lars Aurtande og har som formål å styrke rommet for frie ytringer. I 2023 er temaet fribytegning.

Prosjektet er støttet av Fritt Ord.

Khalid Albaih aka Khartoon

Khalid Albaih alias Khartoon! er avistegner, borgerrettighetsaktivist og frilansjournalist, og en av verdens mest inflytelsesrike satiretegnere. Khalid har i en årrekke publisert politiske artikler og karikaturtegninger i flere internasjonale medier, og har hatt mange internasjonale utstillinger og foredrag. Khalid vokste opp som en del av den sørsudanesiske diasporaen i Doha, Qatar. I 2017 ble han invitert av ICORN som fribytegner til København. Khalid bor og arbeider i dag i Oslo - men det er interenettet som er hans virkelige hjem, det tegninger og tema ikke kjenner landegrenser.

  • 1/1

Evan Hikmat

Evan Hikmat er illustratør, journalist og menneskerettighetsforkjemper fra Baghdad. Der jobbet hun lenge for kvinners og barns rettigheter, både som journalist og kunstner. Helt til hun måtte flykte med familien – og til slutt endte opp i Haugesund som fribykunstner i 2022.

  • 1/1

Fadi Abou Hassan aka Fadi ToOn

Fadi Abou Hassan er nå norsk statsborger og representerer sitt nye land i internasjonale avistegnerkonkurranser og festivaler. Opprinnelig kom han til Drøbak som palestinsk flyktning fra Syria i 2013. Arbeidene til Fadi vises jevnlig over hele verden, bl.a på France 24 TV, Le Monde, Ny Tid, Samtiden og Aljazeera.net.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1