Hopp til hovedinnhold

Andreas Brekke: Pop, kultur og propaganda

Andreas Brekke er lærer, grafiker og illustratør. Han jobber i kjelleren. Der har han trykkeutstyr, og får utløp for glede, frustrasjon og inspirasjon opparbeidet i hverdagen som lærer i den videregående skolen.

"Dei fleste vil ikkje vera influencerar" Andreas Brekke linotrykk

  • 1/1

Arbeidene preges av ytringer og observasjoner, både politiske og medmenneskelige, som regel med humoristisk tvist. Grafikken utføres analogt på egen trykkpresse, som resulterer i små opplag og med en spesiell kjærlighet til fonter.

Som avistegner fikk Brekke hederlig omtale i Årets Avistegning 2019 for et bidrag til Aftenposten Jr. Han står også bak den politiske quiz og podcasten "All Makt" og kommer med quizbok i mars 2020. 

Sammen med Per Ragnar Møkleby, som har utstilling samtidig, har han overbevist kuratorene ved Avistegnernes hus om at ingenting er mer gøy enn å fylle galleriet med deres galskap og innsikt i mars og april. Veggene pepres med tegninger, observasjoner, propagandaplakater og motivasjonsgrafikk. To etasjer fylles med en formidlingsglede som smitter, og der det analoge regjerer.

  • 1/1
  • 1/1
  • 1/1