Hopp til hovedinnhold

Tegning med mening i 20 år

En liten stemningsrapport fra galleriet i Drøbak i anledning jubileet i 2019

  • Illustrasjon: Finn Graff

Januar 2019

Avistegnernes Hus feirer 20-årsjubileum i år og vi startet året med å hedre en av landets mest markante avistegnere, Finn Graff. Jubileet markeres gjennom hele året med spennende utstillinger, blant annet en to-etasjes utstilling med avistegner Fredrik Stabel, storfavoritter som Thore Hansen, nyoppdagede tegnere, og en knakende god sommerutstilling hvor vi ser oss både fram og tilbake i en Best of Avistegnernes hus utstilling. 

Ettersom Dagbladet feirer sitt 150-årsjubileum har vi dessuten fått kose oss i Dagbladets rike avistegnerarkiv, og lager i samarbeid med dem stor historisk utstilling med originaltegninger av størrelser som Ragnvald Blix, Hammarlund, Finn Graff og Kjell Aukrust.

  • Illustrasjon: Ragnvald Blix

Vi jobber strategisk med å prøve ut nye måter å nå unge besøkende, nye besøkende og langveisfarende. Blant annet tilbyr vi høykvalitets kunsttrykk for salg, som produseres internt på fotoavdelingen med fin fortjeneste. Dette har resultert i en tredobling av besøkende i 2018! Vi bruker våre nettverk, men skanner også i sosiale medier etter nye talenter som bør oppdages – noe som allerede har resultert i litt annerledes utstillinger enn tidligere og en ny type følgeskare. 

Det er også moro at avistegnere og illustratører som vi ønsker å være i dialog med, siver inn dørene våre på utstillingsåpninger, og legger turen innom oss i stadig større omfang. Målet vårt er å bli en viktig møtearena for alle som er opptatt av tegning med mening, og et sted som setter dagsorden.