<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
Asker museum
Photo/Background /

Stilhuset

Særpregede stilkarakteristika, bygget til forskjellige tider under ulike forutsetninger. Sveitserstil, Dragestil, Jugendstil, Nyklassisisme og Nybarokk og hus med nasjonalromantiske trekk eller «Det nye Norge».

Har du en favorittstil?

Hva er forskjellen på Sveitserstil og Dragestil?

Ville du bodd norsk eller europeisk?

Photo/Background /

Hovedhuset på Søndre Nærsnes

Hovedhuset på Søndre Nærsnes gård er et herskapelig hus med en sjelden arkitektonisk utforming, tilnærmet nybarokk, med innslag av nasjonalromantikk. 

Huset er i mørkt, oljebredt trepanel og karakteriseres av et høyt mansardtak. Huset har også bevart opprinnelig taktekke med glasert, flat tegl. 

Photo/Background /

Huset ble reist da eierne av Søndre Nærsnes i 1921 bygde opp et nytt tun sør for det gamle tunet. Det nye tunet fikk en mer strategisk beliggenhet med tanke på hovednæringene som var skogsdrift, sagbruk og isproduksjon. Tunet, som består av hovedbygning og en stor stall, ligger på en høyde like sør for damanleggene sentrale i produksjonen av is.

Photo/Background /

Tømmerhuset på Kjekstad

Foto: Røyken kommune

Det store tømmerhuset på Kjekstad i Røyken fra 1894 er et unikt eksempel på en arkitekttegnet dragestilsvilla. Det er trolig arkitekt Balthazar Conrad Lange, mannen bak Holmenkollen sanatorium, som har tegnet det.

Tømmerhuset er bygget i vinkel og har synlige tømmervegger og inntrukne verandaer som minner om svalgangen i norske loft og stabbur. Det har også takryttere og dragehoder på mønene. Huset ble restaurert 1997-2000 og ført tilbake til original fargeprakt innvendig.

  •  (Foto/Photo)
    1/2
  •  (Foto/Photo)
    2/2