<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
Asker museum
Photo/Background /

My Home is my Castle

Unike, fargerike, fantasifulle og overraskende hjem. Der bor kunstnerne. I kunsten å bo tar kunstnerne Soria Moria-drømmen fullt ut. My Home is my Castle er også huset for beboere som har et helt spesielt forhold til huset sitt: min bolig er mitt hjem som er et slott! Og da blir det det.

Er det bare kunstnere og slottseiere som kan bo sånn?

Lytter du til din stemme når du planlegger og innreder?

Photo/Background /

Villa Brabo

Murbygget Villa Brabo ble opprinnelig bygget som bolig og telefonsentral på Åros i 1954-55. På 50-tallet inneholdt huset også legekontor i en del av første etasje. De to damene som drev sentralen bodde i leiligheten i 2. etasje. I en periode på 1970-tallet var det bibliotekfilial.

Huset het opprinnelig Braboe, men den siste e forsvant da Bjarne Fagerås kjøpte huset i 1973 og bygget det om fra telefonsentral til bolig. Villa Brabo er i dag enebolig for ekteparet Arvid og kunstneren Anne Hilde Askø. 

 • (Foto/Photo)
  1/1
Photo/Background /

Tårnhuset på Båtstø

Huset, på Røyken, er hjemmet til kunstneren Vivian Zahl Olsen og hennes mann, Per. Huset, som heter «Rabben», ble opprinnelig bygget som en sommerhytte på 35 m2 og deretter påbygd og omgjort til bolighus i 1972 for Pers foreldre.

Vivian og Per tok over huset, først som fritidsbolig, før de flyttet hit i 2007. Da var huset fullstendig ombygd med tårn og balkong, etter tegninger av både arkitekt Anders Winnes og Vivian selv.

 • (Foto/Photo)
  1/1
Photo/Background /

Wenche Myhres hjem

Foto: Jan Digerud

Myhres enebolig på Nesøya var opprinnelig et lite hvitmalt sommerhus. Hun kjøpte det i 1968 og bor der fortsatt. Arkitektene Jan Digerud og Jon Lundberg tegnet planløsningen for en tredje ombygging og utvidelse av huset i 1977.

 • Foto: Jan Digerud (Foto/Photo)
  1/2
  Foto: Jan Digerud
 • (Foto/Photo)
  2/2