<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Et fenomen i sin tid

Kunstner og pionér Mimi Falsen (1861-1957)

 • Mimi Falsen "Sittende kvinne med kaffekjel"            Foto: Fredrik Jong
  1/1
  Mimi Falsen "Sittende kvinne med kaffekjel" Foto: Fredrik Jong

Åpning Søndag 14.januar kl.14.00 Åpningstale ved dr.philos. Knut Ljøgodt. Underholdning. Hjertelig velkommen !


     Kunstner og pioner Mimi Falsen  (1861 – 1957)

Mimi Falsen hadde kallet og styrken til å gjøre karriere som kunstner i en tid hvor kvinner ikke gjorde sånt!

Hun brøt med kutymene for hva som sømmet seg en embetsmannsdatter, reiste ut til de store mestre; til København, til Puvis de Chavannes i Paris og Anders Zorn i Sverige. Hun malte og stilte ut et langt liv. Hun forble enslig og levet av sin kunst. I 1905 startet hun Malerinneforbundet og i 1931 Bildende Kunstnerinners Forbund. Hun sa om seg selv: «Jeg er et fenomen»

Asker museum henter henne frem fra glemselen.

Mimi Falsen bodde 10 år i Inga Falsen Gjerdrumsvei på Billingstad i Asker. Hun flyttet så til Bærum og vi har funnet det siste hjemmet hennes der, «Enevollen» på Vallerhøgda. Gjennom detektiv arbeide har vi funnet frem til bilder, de aller fleste i privat eie.

Mag. art. Brit Espinoza har skrevet artikkelen om Mimi Falsen i utstillingskatalogen. Konservator Randi Horgen har vært kurator for utstillingen.

Utstillingen Asker museum har med Mimi Falsen faller inn i rekken av museets utstillinger med kunstnere fra Asker og Bærum.

Utstillingen står til 15. april 2018


 • IMG_1883.jpg