<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Hurra for Hulda!

Tirsdag 12.februar kl.18.00 feirer vi Hulda Garborgs 157 års fødselsdag på ekte Hulda-vis med huldasodd og huldadans. Bli med på feiringen!

Hulda Garborg (1862-1934) ble født på Stange i Hedmark. Labråten, som nå er en del av Asker Museum, var hjemmet til Hulda og Arne Garborg fra 1897 frem til de døde. 

Hun var forfatter og kulturarbeider. Sammen med venner startet hun Det norske Spellaget (forløperen for Det Norske Teatret) Hun skrev romaner, skuespill og bøker om folkedans, husflid og matstell. Hulda var med i Asker kommunestyre i tre perioder og var Askers første kvinnlege formannskapsmedlem. Hun var opptatt av å verne den norske folkedansen.  Hun holdt kurs og utviklet drakter en kunne danse i, inspirert av gamle folkedrakter. Dette ble opphavet til mange moderne bunader. 

Sammen med Asker Bygdekvinnelag og Asker Spell og danselag arrangerer vi Huldas fødselsdag. Det blir både felles dans og oppvisning. 

Det serveres Hulda-sodd og kake og kaffe i Kafé Gunhild fra kl. 18.00.                   

Mat og inngang kr. 125,-.

Kom gjerne i bunad. 

Velkommen!

  • Hulda med dansegruppe på Folkemuseet.
    1/1
    Hulda med dansegruppe på Folkemuseet.