<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Her skal vi bygge og her skal vi bo

Kan rom være poetiske? Spør beboerne i Sverre Fehns Villa Holme på Hurumlandet, de som bor i Ladegården i Fjelkensvingen på Hvalstad eller snakk med Lars Roede om bibliotekhuset hans på Nesøya.

Har låver bokvalitet? Kan det lages «slott» av en telegrafstasjon? Hvorfor bor «alle» arkitektene på Borgenbråten? Hva gjør en bolig til et godt hjem?

Boligarkitekturen i Asker, gjennom årene, er som en historie-kulturbok. Den viser endringer i smak, fantasi, økonomi, behov, teknologi, rammevilkår, materialtilgang og arkitekters lek. Dette mangfoldige, fargerike bofellesskap kan du oppleve i utstillingen «Her skal vi bygge og her skal vi bo» i Fusdallåven på Asker museum. 

Kanskje blir du nysgjerrig på ditt eget hus og ditt lokalmiljø?

Hvilke kvaliteter er viktige i bomiljø og landskap? 

Hva bør vi bevare og hva kan vi legge til i fremtidens Asker?

Utstillingen er laget med støtte fra Skanska AS, JM Bygg, Fredensborg Bolig og Block Watne. Utstillingen står ut 2020. 

Bilde ovenfor er 30-talls funkisboliger i Fusdalterrasse tegnet av arkitekt L. Skau. Tidligere funksjonærboliger for ansatte ved Elektrisitetsverket i Asker. Foto: Ulf Palm. 

  • Villa Holme på Holmsbu tegnet av Sverre Fehn.
    1/1
    Villa Holme på Holmsbu tegnet av Sverre Fehn.

Høstens program

I utstillingsperioden vil det foregå en rekke spennende arrangementer knyttet til utstillingen, blant annet: 

19.-20. september. ”Arkitektursafari” i regi av Open House Oslo. Da kan du komme inn i flere av husene du har blitt nysgjerrig på under utstillingen.

24. september. Frokostmøte kl. 08.00 i Fusdallåven. Er det på tide å endre måten vi bor og bygger på? I forbindelse med utstillingen "Her skal vi bygge og her skal vi bo" om boligarkitektur i Asker inviterer vi, sammen med Asker Næringsforening til frokostmøte om fremtidsbygg og nye boformer. 

Oktober. Sverre Fehn seminar.  

9.oktober og 6.november. Fredagspils på Asker museum.Omvisning i utstillingen og quiz. Gratis pølser og salg av vin og øl. Legg fredagskvelden til Asker museum!

Følg med på hjemmesiden for flere arrangementer og oppdateringer. 

  • Den gamle telegrafstasjonen på Åros i Røyken. Foto: Ulf Palm
    1/1
    Den gamle telegrafstasjonen på Åros i Røyken. Foto: Ulf Palm