Hopp til hovedinnhold

I vår vakre hage her på Asker museum er det et rikt fugleliv. Vi har ca. 40 fuglekasser, så her er fuglene velkomne. Det er faste gjester, fugler som trives her deler av året, og enkelte kun på gjennomfart. Vi ønsker å gi dere inspirasjon til å få øye for mangfoldet av fugler, og hjelp til å identifisere fuglene, dere kan se på et besøk i museumshagen.

Denne siden er under arbeid. Vi skal etter hvert fylle den med masse fin informasjon om det spennende fuglelivet i hagen.

Tusen takk til Jørgen Lønø for fantastiske bilder.

Fotograf Jørgen Lønø

Jeg er bosatt i Øvre Hallenskog i Heggedal. Det er et stille område i skogkanten, omgitt av vakker natur. De fleste bildene tar jeg lokalt. Det er fugler som er min store fotolidenskap, men jeg tar også bilder av andre motiver, som dyr, landskap, bymiljø og selvsagt familie. Jeg begynte å ta bilder da jeg var i tenårene, og har i større eller mindre grad fortsatt med det til nå som jeg nærmer meg 60. Ofte må jeg opp før solen, og av og til ligger jeg i telt eller kamuflasje i skogen for å få de beste bildene.

Jeg tar fuglebildene mine i sitt naturlige miljø. Det er observert over 200 fuglearter i Asker. Mange er vanskelige å få øye på, og man må kjenne fuglenes lyder, naturlige levemiljøer (habitater), og deres oppførsel for å ha mulighet for å få øye på mange av artene. Men begynn å lete, og hold ører og øyne åpne, så vil du bli overrasket over hvor mange arter som lever rundt deg til daglig.

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren

Vi vil også takke Trude Starholm og Eilen Bjotveit Wiborg på Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren for god og hyggelig hjelp. 

Anbefaler  naturinteresserte et besøk dit. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1