<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Blaaveis i Asker: Gerhard Munthes Blaaveis-service på Labråten, Hulda og Arne Garborgs hjem

Opplev Hulda og Arne Garborgs vakre Blaaveis-servise av Gerhard Munthe og lær mer om norsk dekortradisjon i vår nye utstilling på Labråten. Kurator for utstillingen er Peder Valle.

Om utstillingen

Labråten i Asker var Hulda og Arne Garborgs hjem. Rundt forrige århundreskifte omskapte de dette til et personlig og kunstnerisk, "norsk" hjem med innslag av sterke farver, bondeantikviteter - og blå-hvitt porselen. Her finner vi et stort servise med Gerhard Munthes Blaaveis-mønster, formgitt 1892 og produsert av Porsgrunds Porselænsfabrik. Med utgangspunkt i norsk flora skapte Munthe en ny servisedekor som likefullt står i en gammel dekortradisjon. Utstillingen forteller historien om dette serviset og knytter det til samtidens idéer om hjeminnredning og designreform.

Utstillingen varer frem til 7. oktober. 

Våre åpningstider er tirsdag-fredag 11-15, og søndag 12-16. 

Om Peder Valle

Peder Valle (f. 1985) er designhistoriker og jobber til daglig ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo. Han har en særlig interesse for keramikk og porselen og har spesialkunnskap om blå-hvit dekortradisjon.