<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Alunrot

Alunroten er opprinnelig fra Nord-Amerika og Canada. Les mer om den her.

 • (Foto/Photo)

Botanisk navn:Heuchera

Andre norske navn:Koralblomst (kilde: Heimhug Staudegartneri, Hvalstad)

Plassering:I Trultebed, to planter. 

Beskrivelse:Alunroten er opprinnelig fra Nord-Amerika og Canada. Dyrkes hovedsakelig pga. sitt dekorative bladverk som finnes i mange ulike farger, noen også med markeringer. Den er en vintergrønn, hardfør og tuedannende plante med litt bronsefarget blader i rosett. Bladene er ovale eller hjerteformede, 5-9 fliket, tannet. Små, klokkelignende og karminrosa blomster i løse klaser på høye stengler, 20-30 cm over bladene. Formeres ved deling av rota, hver bit skal ha et skudd for å gi ny plante. Ikke like lett med frø (men det skal visst gå), den vil ofte ikke ligne morplanten. Både rådyr og snegler går ikke så lett på disse plantene med bitter smak.

Blomstringstid:Juli - august. 

Skjøtsel: Røttene har en tendens til å krype opp av jorda over tid. Da må den tas opp og settes ned igjen slik at bladkronen er rett over jordoverflaten. Planten trenger å deles med noen års mellomrom, det gir ny fin vekst. Bladverket visner ned om høsten, det kan klippes bort til våren. Trives i sol med litt skygge i veldrenert, litt næringsrik jord. Unngå tørke over tid, må heller ikke bli stående i vann. Må passe nabostauder fra å blande seg inn og må klippe vekk visne blomsterstengler. 

Bruksområde: 

 • Pryd: Fin bundekkeplante til kant-, fjell- og steinpartier. Til snitt, som kontrastplante og krukker. 

Historikk: Plantet av Ulf Benterud i 2012. 

 • (Foto/Photo)
  1/2
 • (Foto/Photo)
  2/2