<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

5 ting å gjøre på Asker museum i sommer

1. Bli med på eventyrvandring i museumshagen

Gjennom hele sommeren blir det eventyrvandring for de minste i vår vakre, fantasifulle museumshage. Vi "hilser" på dyrene, leser eventyr, synger sanger og hilser på Nøkken som Otto Valstad har laget. Eventyrvandringen er hver tirsdag-fredag og søndag kl. 12.00.  

2. Se Hulda og Arne Garborgs unike Blaaveis-servise

Hver tirsdag-fredag og søndag kl. 14.00 gjennom sommeren kan du få bli med hjem til Labråten; Hulda og Arne Garborgs unike forfatterbolig i kunstnerdalen på Hvalstad. Rundt forrige århundreskifte omskapte de dette til et personlig og kunstnerisk, "norsk" hjem med innslag av sterke farger, bondeantikviteter og blå-hvitt porselen. Her finner vi et stort servise med Gerhard Munthes Blaaveis-mønster, formgitt 1892 og produsert av Porsgrunds Porselænsfabrik. 

Vår nye utstilling på Labråten, "Blaaveis i Asker" forteller historien om dette serviset og knytter det til samtidens ideer om hjeminnredning og designreform. Utstillingen er kuratert av Peder Valle, ved nasjonalmuseet. 

3. Opplev Askers unike strandsitterhus og lær mer om vår kystkultur

Hver søndag kl 13.00 gjennom sommersesongen (fra 1.mai-15-september) holder lokalhistoriker Ola Holst kåseri om kystkulturen i Asker på Strandsitterhuset vårt på Konglungen. 

Strandsitterhuset på Konglungen er øyas eldste bygning og ble satt opp rundt 1820. Det ligger sentral plassert ved sundet mellom øya og fastlandet, Løkeneshalvøya og er et unikt hus i Asker. Det er ikke mange slike hus igjen i bygda. Huset står åpent mellom kl. 8-20 hver dag gjennom sommersesongen. Kom innom for å lære mer om huset og kulturen knyttet til kysten i Asker. 

Adresse: Konglungøya, Konglungveien 19, 1392 Vettre

4. Finn ut hvor denne prekestoltrappen ender

Denne prekestoltrappen, laget av Otto Valstad, er egentlig en prekestoloppgang fra Kodal kirke i Vestfold. Lurer du på hvor den ender? Da er du hjertelig velkommen til omvisning i Tilla og Otto Valstads unike kunstnerhjem. Hver tirsdag-fredag og søndag kl.14 gjennom sommeren tilbyr vi omvisning i kunstnerhjemmet deres, som idag er hjertet av Asker museum. 

5. Gå en tur i Norges fineste museumshage

I tillegg til å grunnlegge museet gjennom sin store samling av hus og gjenstander, anla Tilla og Otto Valstad også en nydelig og frodig, barokkinspirert hage med dyreskulpturer av Anne Grimdalen og over hundre forskjellige plantearter. Idag er vi godt i gang med å registrere alle plantene i museumshagen. Mange av de er svært gamle og stammer fra Valstads tid her på museet, andre har kommet til senere. Alle bidrar de til å gi museumshagen sitt sæpreg, og en fredelig vandring i hagen er virkelig å anbefale.