Hopp til hovedinnhold

Aurskog-Høland bygdetun i 2020

2 278 besøkende​

54 besøksdager

0,7 årsverk

894 000 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 46 000 kr
Billettinntekter: 6 000 kr
Tilskudd og gaver: 842 000 kr

Høydepunkter

Sangkvelden til Søndre Høland Blandede Kor midt i juli ble vellykket. Til tross for koronapandemien var det rundt 120 betalende gjester. Strålende sol bidro til god stemning i bjørkeskogen mellom skolestua og Kinnestadbygningen. Museet solgte kaffe og vafler i pausen. Dette er femte gangen koret holder sommerkonsert på bygdetunet.

Bygdetunet hadde utendørsgudstjeneste med dåp i starten av august, rett utenfor Kinnestadbygningen. Her kom det hele 90 besøkende, og det ble svært hyggelig.

Hagekulturprisen 2020 fra Det norske hageselskap ble tildelt Bygdetunets venner, for sin utrettelige innsats
og arbeid med hagen på Sandmo. Overrekkelsen ble feiret med taler og kaker i Sandmovillaen 2. august.

  • 1/1

Bygdetunets venner fikk 50 000 kr i støtte fra Kulturvernrådet i Akershus til restaurering av hønsehuset på Sandmo. Arbeidet ble utført av den frivillige dugnadsgjengen til Søndre Høland Idretts- og ungdomslag. Med restaurering av hønsehuset, og kommunens istandsettelse av grisehuset og hovedhuset, er mye vedlikeholdsarbeid på Sandmo gjennomført.

Den første mandagen i hver måned holder Truls Olsen og Arne Andersen smia på bygdetunet åpen for besøkende. Dette har i stor grad blitt gjennomført med kun få unntak på grunn av koronarestriksjoner. Det kommer som regel alltid noen innom, og dette er et viktig tilbud for å ivareta og videreføre kunnskap.

Mer om Aurskog-Høland bygdetun

Museum24:Portal - 2024.03.19
Grunnstilsett-versjon: 1