<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Kurs i bindingsverk 2018

Et våningshus og et fjøs fra Porsanger i Finnmark skal gjenreises på Norsk Folkemuseum i løpet av 2018. Kjellermuren til våningshuset er nylig støpt, og byggingen er påbegynt.

  •  (Foto/Photo)
    Foto: Privat eie / Norsk Folkemuseum
  •  (Foto/Photo)

Akershus bygningsvernsenter inviterer, i samarbeid med bygningsantikvarisk seksjon på folkemuseet, til et kurs i bindingsverk-byggeri hvor vi tar del i gjenoppføringen av våningshusets konstruksjon. 

Dere får gjennom praksisarbeid en innføring i bindingsverkets konstruktive prinsipp, og erfaring med hvordan treforbindelser og skjøter utføres. En del av originalmaterialene er råteskadd og må derfor byttes eller spunses. I tillegg til praktisk erfaring med byggeriet, vil bindingsverkets historie, metode og anvendelse bli belyst. 

Anders Frøstrup (faglig leder i Timber AS og forfatter av bl.a. Tømrerteori og Rehabilitering – konstruksjoner i tre) vil være instruktør sammen med håndverkerne John Wennberg og Einar Haugen fra folkemuseet.

Praktisk informasjon


Sted:
 Norsk Folkemuseum 

Dato: Torsdag 1. mars – lørdag 3. mars 

Tid: Kl. 8.00 – 16.00

Pris: kr 2400,-  (Det tilkommer fakturagebyr på 35,-)

Påmelding og mer informasjon: edvard.undall@afk.no / 900 18 695

Ved for få påmeldte forbeholder vi oss retten til å avlyse kurs.