<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Bygningsvern: Smedkurs

Smedkurs i smia på Villa Sandmo

  • Rasmus_Loen_Steensgaard.jpg
    1/1
    Rasmus Loen Steensgaard

Aurskog-Høland bygdetun arrangerer smedkurs for deg som har lyst til å lære litt fra bunnen av om dette gamle håndverket. Kursleder er smeden Rasmus Loen Stensgaard som i det daglige har verksted og smie på Follo museum. 

Kurset går over 3 dager, koster 2000,- kroner inkl. materialer og enkel lunsj lørdag og søndag. 

Fredag: 17.00 - 20.00, lørdag: 10.00 - 17.00 og søndag: 10.00 - 15.00

Vi kommer til å gå igjennom litt teori i form av grunnleggende materialkunnskap, ulike typer esser og brensel samt overflatebehandling. På den praktiske siden kommer vi til å ha fokus på de grunnleggende smiteknikkene ved å smi ildrake og s-kroker, med mulighet til å velge mellom flaskeåpnere, håndverktøy med herding, blad-/jakkekroker og hvordan jobbe med oppslager mot slutten av kurset. Elevene kommer også til å få utdelt et kurshefte med informasjon om alt det grunnleggende som de kan ta med seg hjem. Kurset egner seg for deg som kunne tenke deg å prøve deg på smedkunsten, men som ikke har erfaring fra før. 

Det er begrenset antall plasser, 6 elever, pga av antall esser, ambolter og utstyr som vi har tilgjengelig i smia her på Bygdetunet. 

Påmelding til Truls Olsen på 99 62 33 81, e-post: truls.olsen@mia.no eller ved å sende Bygdetunet en melding her på Facebook. 

Påmeldingsfrist fredag 6. oktober. (Det kan lønne seg å være tidlig ute, da vi fort kan bli fullbooket pga begrenset anntall plasser)

Velkommen til et spennende kurs!