<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

5 vakre hager

1. Unik plantesamling

Uteområdet på Gamle Hvam museum er virkelig spennende. Her finner du 23 bed fylt med ulike planter, noen av dem er til og med historiske. Les om samlingen og alt den inneholder, og følg den på Facebook.

2. Grønt i byen

Du har neppe gått tur i en 200 meter lang tunell av lindetrær fra 1750-årene? Dette har du muligheten til ved et av Oslos fornemste gods og best bevarte historiske hageanlegg. 

Se tidspunkt for omvisning i hagen på Linderud gård.

  • 1/5
  • 3/5

3. Barokkhagen

Med inspirasjon fra Syd-Europa anla Tilla og Otto Valstad tidlig 1900 en sjelden hage på jordene rundt huset sitt, som i dag er en del av Asker museum. Hagen byr på eksotiske planter og trær, fontener, vann, Anne Grimdalens skulpturer og mye mer. 

  • 1/3
  • 3/3

4. Husmorhage fra 50-tallet

50-tallet var Greta Bjørklunds (hagens opprinnelige eier) toppår i hagen på det som i dag er Aurskog-Høland bygdetun. Gamle bilder forteller hvordan hun skilte hagens forskjellige elementer: Fargerike staude- og steinbed, klatrevekster på husveggene, frukttrær og kjøkkenhage for fryd, pryd og nytte. 

De siste årene er det jobbet med å gjenskape hagen fra 50-tallet, og nå gjenstår bare noen småting for å få hagen helt ferdig. 

  • 1/2

5. Fra jord til bord

Sommeren og høsten 2018 summet det fra humler, barn og voksne på Lørenskog bygdemuseum. Her finner du en grønn oase av skolehager, hvor elever fra kommunen har vært med på å dyrke frem gresskar, squash, grønnkål, rosenkål, ringblomster, solsikker og mye mer.

Heng med videre

Følg oss på Facebook og Instagram, og glem ikke å tagge dine MiA øyeblikk med #mia_museene_i_akershus eller museenes egne navn!

Flere aktiviteter