<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

LOCAL! Aktiv ungdom og kulturminner

Ungdommer foran og bak kamera

 • Fotograf Emil Kjos Sollie sammen med de unge fotokursdeltakerne
  1/1
  Fotograf Emil Kjos Sollie sammen med de unge fotokursdeltakerne Marit Fagnastøl

Det hele startet med et fotokurs for ungdom i lokalmiljøet, med fotograf Emil Kjos Sollie som lærer. Han er spesielt kjent for sine bilder av actionfylt sport. Sollie er selv fra Ullensaker og hadde ideen om å fotografere kulturminner i kombinasjon med kultur- og idrettsaktiviteter.

Prosjektet ble til i samarbeid med Ullensaker kunstforening, kommunen, Ullensaker historielag og en rekke lokale lag og foreninger. Ullensaker kunstforening fikk 35.000 kroner av Sparebankstiftelsen DNB til utstyr.

12 kulturminner med langt historisk tidsspenn ble valgt ut etter befaring, fra gammel gravhaug til 60-tallshus. Det ble planlagt fotografering av aktiviteter i forbindelse med hver av dem: Gammel mølle, gravhaug, nedlagt småbruk og så videre, koblet med aktiviteter som motorcross, cheerleading, sjakk og vannski.

De unge fotografene, som er mellom 12 og 17 år, har tatt bildene etter kyndig veiledning fra lærer Emil. Resultatet er spektakulært. Kontrasten mellom de actionfylte aktivitetene og lokal historie kaster et helt nytt lys på kulturminnene.

Les mer om prosjektet her.

Fotoutstillingen kan sees i Kornmagasinet hele sommeren.

 • Fotoutstillingen i Kornmagasinet
  1/2
  Fotoutstillingen i Kornmagasinet Øivind Möller Bakken
 • Fotoutstillingen i Kornmagasinet
  2/2
  Fotoutstillingen i Kornmagasinet Øivind Möller Bakken