<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Besøk oss

Urskog-Hølandsbanen er en smalsporet museumsjernbane på Sørumsand rett utenfor Oslo. Her kan du reise tilbake i tid!

En halvtime utenfor Oslo kan du møte et pesende damplokomotiv med vogner fra forrige århundre som går mellom tidsriktige stasjonsbygninger langs strekningen til den gamle Urskog-Hølandsbanen. Her får alle som liker vintage en spesiell opplevelse! Ta plass! 


  • På Fossum stasjon en vakker sommerdag.
    På Fossum stasjon en vakker sommerdag. Erik Borgersrud

Togturen tar ca. 1 time, noe som gjør at den passer spesielt bra for barnefamilier. En kortreist, men flott opplevelse for barn i alle aldre! På godværsdager pakker de lokalkjente piknik-kurven og tar lunsjen i parken på den mellomste stasjonen. Litt ekstra spesiell blir opplevelsen siden parken bare kan nås med tog, så her er det bare å stå over en avgang eller to og bare nyte sol og sommer!

Tre kullfyrte damplokomotiver og en rekke vogner er bevart og brukes i museumsdriften. Hvis vi har anledning, kan spesielt interesserte også få en runde i verkstedet, der vi driver både vedlikehold og produksjon av deler til damplokomotiver.

Vi har kiosk med salg av vafler, kaffe, brus, pølser og is i sommersesongen.

Vi kan tilby charterturer for lukkede arrangementer med diesel - eller damptog. 

Billettpriser

Billetter kjøpes på Sørumsand stasjon samme dag som du vil reise. Grupper over 8 personer bør reservere billetter på forhånd.

3. klasse Barn/Honnør kr. 60,-Voksne kr. 130,- 

2. klasse Barn/Honnør kr. 90,-Voksne kr. 180,-

Reservasjon av vogn i ordinært tog kr. 1500.- pr. vogn. Ordinær billett løses i tillegg til reservasjon. 

Barn under 3 år reiser gratis

Avganger kl. 11.00, 12.15, 13.30 og 14.45 fra Sørumsand stasjon.

Her finner du oss: