<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

«Elskede», en operapremière med Kompani Opera Mobile

PREMIERE // Kompani Opera Mobile presenterer sin nyeste operaproduksjon, "Elskede". Et lidenskapelig drama der fransk barokkmusikk møter en historie fra 2. verdenskrig - en musikalsk reise som går både høyt og lavt, nært og fjernt - både i menneskesinnet og i verden.

  • Kompani_Opera_Mobile.jpg

"Året er 1945. Tyskernes okkupasjon av Norge har tvunget den unge kvinnen på flukt. Hun løper, gjemmer seg, hviler. I ryggsekken bærer hun på elleve brev fra sin elskede. Ti kan hun nesten utenat. Men det ellevte, det siste, har hun ikke åpnet. Hun vet at kunnskapen koster. Selv om alt er tatt ifra en; hvor vakkert er ikke livet i uvisshetens, illusjonenes og drømmenes landskap?"

Kompani Opera Mobile vil i denne produksjonen kombinere en helt nyskrevet historie med fransk scenemusikk fra barokken. Forestillingen vil utforske drømmen – menneskets vandring i verden, så vel som i eget sinn. Barokkmusikken flettes sammen med en nyskrevet tekst på norsk, som får ny tonedrakt komponert av Kompani Opera Mobiles musikere. Gammelt og nytt forenes i et allmennmenneskelig drama, unikt presentert i et lite, scenisk format – tilpasset den utradisjonelle operascene, hvor operaen kan møte det moderne mennesket.

Sang: Inger Ø. Uberg
Akkordeon/effekter: Yngvild V. H. Ruud
Regi: Jennifer MacPherson

Tekst/dramaturgi: Peter Bäckström
Musikk: Jean-Philippe Rameau

Les mere om operakompaniet og forestillingen på www.kompanioperamobile.com

Billetter 220,- (voksne/honnør) 120,- (Student/u18)

Billetter kan forhåndskjøpes via Ticketco (ingen avgift): https://kompanioperamobilet.ticketco.no/premiere