<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Anders Clemens Øien – en musiker av verdensformat

Kjell Hillweg har en gang omtalt Anders Clemens Øien som en magiker på sitt instrument. Nå er vi så heldige å kunne invitere til konsert med ham på Linderud gård. Velkommen!

  • Anders_Clemens_ien.jpg

Om Anders Clemens Øien

Anders begynte å spille gitar som 11-åring. Så fulgte studier ved Norges Musikkhøgskole med Jan Danielsen som lærer og diplomstudium ved Escuela de Musica Luthier i Barcelona som elev av den kjente gitaristen Alex Garrobé. Han har deltatt på en rekke kurs og masterclasses og har mottatt undervisning og råd av Manuel Barrueco, David Russell, Marco Socias, Marco Smaili,John Williams m.fl. 

Prisvinnende gitarist

Han har vunnet en rekke internasjonale priser. Anders var den første skandinav som vant den prestisjetunge Andrés Segovia-prisen i La Herradura (Spania). Han har også mottatt priser i prinsesse Cristina-konkurransen i Madrid og Alhambra-konkurransen i Valencia. I 2002 ble han tatt ut som en av musikerne for rikskonsertenes ”INTRO” program. Anders har mottatt statens arbeidsstipend for yngre kunstnere. Han har vært invitert til de viktigste festivalene i Norge og internasjonalt og har opptrådt i Europa, Amerika og Asia. 

Anders har spilt med musikere som Mark Kaplan, Borromeo quartett, Skampa quartett, Vertavo, Oslo strykekvartett, Stig Nilsson, Isa Gerricke, Marianne Andersen, Atle Sponberg, Sølve Sigerland, Thomas Kjekstad, Duo Oktava, Denise Djokic, Jean Ferrandis, Gustavo Tavares, Per Flemström m.fl. Anders har vært solist med orkestre som Oslo Filharmoniske orkester, Stavanger symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Trondheim symfoniorkester, Hamar symfoniorkester, Eurasian philharmonic og Albacete orquestra. Han har spilt inn fem plater for plateselskapet Nordicsound. Alle platene har mottatt glitrende kritikker.

Billetter: 200,- for voksne / 100,- for barn

Hør Anders Clemens Øien spille:

  • 1/1