Hopp til hovedinnhold

Labråtenkake

Oppskriften til Labråtenkaken kommer fra Hulda Garborgs bok «Heimestell». Hulda og Arne Garborgs hjem Labråten finner du hos Asker museum.

  • 1/1
    Foto: Øivind Møller Bakken/MiA

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 2 ss smeltet smør
  • 200 gram sukker
  • 160 gram rosiner
  • 100 gram sukat
  • 300 gram mel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 5 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Bland kardemomme og bakepulver i melet. 

Visp egg og sukker og ha så det andre i. 

Smør formen godt.

Kaken skal stekes på 180 grader i 30-40 min.

Tips!  
Hvis rosinene bløtlegges en halvtime før bruk, blir kaken saftigere. 

Dobbel mengde smør anbefales også – nam!

Oppskriften er inspirert av

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1