Hopp til hovedinnhold

Fuglemat

Glem ikke våre små venner i vinterkulda - lag fuglemat helt selv! Fuglemat kan du tilpasse til hva du har i kjøkkenskuffen av nøtter, korn og tørket frukt. Husk bare å ikke bruke varer som er harske, mugne eller har salt i seg.

  • 1/2
    Foto: Øivind Møller Bakken/MiA
  • 2/2
    Foto: Øivind Møller Bakken/MiA

Ingredienser

  • 500 g Flott matfett
  • 200 g sammalt hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 100 g rosiner
  • 200 g solsikkekjerner
  • 200 g nøtter, grovhakket

Fremgangsmåte

Smelt fettet, ta kasserollen av platen og ha oppi alt det tørre. Du kan gjerne bruke en halv melkekartong og fylle den med ca 3 dl masse. Husk å plassere en hyssing nedi, før du har fylt oppi all massen. Hyssingen skal brukes til å henge opp meisebollen. Sett dette i kjøleskapet til nedkjøling ca 1 time. Så er det bare å henge opp og vente på fuglegjester.

Oppskrift til fuglebrett finner du her.

Oppskriften er inspirert av

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1