<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Om oss

Avistegnernes hus

Vi presenterer politiske kommentarer og satire, portretter og karikaturer, retts- eller teatertegninger, tegneserier og illustrasjoner. Avistegningen er «ferskvare» og tolker aktuelle politiske og sosiale forhold, personer og hendelser. I ettertid blir derfor avistegningen et godt samtidsdokument. Både historiske og samtidige tegneutstillinger vises jevnlig i galleriet.

Foruten skiftende tegneutstillinger, har Avistegnernes hus produsert flere vandreutstillinger: «Hurra forytringsfriheten!», «Barn i krig» og «Kvinners rettigheter». Disse utstillingene kan lånes.

Avistegnernes hus ønsker å fremme ytringsfrihet og menneskerettigheter gjennom visning av politisk illustrasjonskunst.

Avistegnernes hus er i dag en avdeling i den konsoliderte enheten Museene i Akershus – MiA.

Hyllest til Fredrik Stabel

  • Avistegnernes-hus_stabel-sitater
    Fredrik Stabel ble en institusjon i norsk kulturdebatt. Med skarpslepen ironi grep han fatt i åndssnobberi og arroganse, og mange av hans formuleringer lever videre.

I tillegg til å opprette et kompetansested for avistegning som kunstform, er Avistegnernes hus en hyllest til tegneren, grafikeren,forfatteren og humoristen Fredrik Stabel (1914-2001). Han var ansatt i Dagbladet fra 1940-1990. På Avistegnernes hus finner du en fast Fredrik Stabel utstilling.

Venneforening

Venner av Avistegnernes hus utgir medlemsbladet Streken og støtter galleriet med frivillig arbeid og gaver. Årets bidrag har vært en etterlengtet oppgradering av spotbelysningen. Et medlemsskap koster kun kr 116,- i 2016. Venneforeningen har egen facebookside.

Kontaktpersoner i venneforeningen

Kari Skodvin
E-post: kari.skodvin@outlook.com
Mobil: 466 64 783

Anne Riiser
E-post: anneriiser@hotmail.com
Mobil: 952 16 430

Se også