<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Donald Trump og ytringsfrihetens kår

Avistegnernes Hus og Human-Etisk Forbund, Frogn og Nesodden lokallag, inviterer til foredrag ved Bjørn Hansen, tidligere korrespondent for NRK i USA, redaksjonssjef og utenrikssjef i Dagsrevyen og programleder i URIX, NRK.

  • trump-mote.jpg
    Illustrasjon: Siri Dokken

Valget av Donald Trump som USAs 45. president kom overraskende på en hel verden. Trump har presentert seg selv som en uforutsigbar politiker med raske og kontroversielle meninger. Han mangler enhver politisk erfaring, det preger hans uttalelser og Twitter-meldinger. Politikere, og grasrota, i mange land har allerede uttrykt uro over hans impulsivitet og verbale aggresjon, og ikke minst over Trumps forsøk på å målbinde media.

Bjørn Hansen vil særlig ta for seg mulige konsekvenser av president Trumps skarpe kritikk av mediene som «løgnaktige» og som den egentlige «opposisjonen» i USA. Hva kan presidentens erklærte «krig» mot store deler av pressen komme til å bety for ytringsfrihetens kår i USA? Og hvordan kan det som skjer under president Trump kunne få betydning for mediene og ytringsfriheten i Norge, et lite land i NATO-alliansen?
Det vil bli anledning til spørsmål og debatt etter Bjørn Hansens foredrag.

Omvisning i Avistegnernes Hus før foredraget

Benytt anledningen til å se utstillingen «Skarpe streker» (11.mars-14.mai) om norske karikaturtegninger i et historisk perspektiv, og Avistegnernes årskavalkade 2016, deriblant en samling karikaturer av president Donald Trump.

Kurator Vigdis Wolden vil fortelle om den kommende utstillingen i Avistegnernes Hus:«Frie ytringer/Freedom of Expressions»(15.april- 21.mai).

Spørsmål om arrangementet kan rettes til: 

Sten R. Helland, Humanetisk forbund, Frogn, Sten R.Helland sten@stenrhelland.com 92041862/ Anne Schäffer, fagkonsulent i Avistegnernes Hus, anne.schaffer@mia.no 40623630/91131125

Fri adgang. Forfriskninger.
Velkommen!