Undervisning og omvisninger

Asker museum kan tilby spennende opplegg og omvisninger for både store og små. Historie er gøy!

En dag for 100 år siden - 4. trinn

Elevene lærer om livet i gamle dager. De får blant annet selv prøve spikking av pil og bue, karding av ull, spinning av tråd, veving av gulvtepper og lompebaking. Arrangeres i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken i Asker og Bærum.

Lærerveiledning,  se nedlastbar PDF nederst på siden

"Hei. Jeg ville bare fortelle at jeg fikk hjem en strålende datter som kunne fortelle om "verdens beste skoledag" etter besøk på museet i dag" (e-post-hilsen fra mor til 4.klassing fra Hofstad skole, mai 2015) 

På skolebenken i gamle dager - 5. trinn

Skolemuseet på Jansløkka. Besøk i den gamle skolestua på Jansløkka skole fra 1844. Arrangeres i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken i Asker. 

Kalkdag på Asker Museum - 8. trinn 

Elevene lærer om kalkens historiske betydning i Asker og Bærum, og om kalkens mange bruksområder. Elevene får selv prøve å brenne kalkstein, leske den til "sement", og å mure steinmur med den.Kalkprosjektet er et samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken i Asker og Bærum, murmester Muldal, Franzefoss AS, Nycomed Pharma AS og Asker & Bærum Historielag. 

Lærerveiledning, se nedlastbar PDF nederst på siden


  • Kalkdag_pa_Asker_museum.png

Eventyrvandring for de små

Eventyrvandring i den fantasifulle museumshagen. Ved juletider besøker vi nissene på Nisseloftet! For barnehager & 1. klasse

Vår spennende industrihistorie

Se hva de laget på de første fabrikkene i Heggedal, lær om båtbygging i Vollen, om Høvik Pressglass, Kapselfabrikken og om kalkproduksjon før og nå. Og hør om selskapene i «Engineering Valley» som leverte løsninger til olje- og gassbransjen fra 1970-tallet i Norge. Industrihistoriesenteret Høvleriet på Sem. 

For mer informasjon, kontakt Asker museum. 

Telefon: 66 79 00 11. E-post: asker.museum@mia.no    

Lærerveiledninger

Her finner du lærerveiledninger for skoleoppleggene "En dag for 100 år siden", samt "Kalkdag på Asker museum".